Automobilové oběti roku 2020. Loni skončila výroba levné Dacie i kultovního osmiválce

Jan Matoušek Jan Matoušek
6. 1. 2021 6:02
Rok 2021 přinesl mimo jiné další zpřísnění limitů emisí CO2, což vedlo automobilky k úpravám své nabídky. Někde zmizely jen vybrané motory, někde rovnou celé modely, které nedostaly přímého nástupce. Na přehled modelů, které kvůli emisím i nezájmu v novém roce už do výroby nezadáte a vybírat můžete maximálně ze skladových zásob, se podívejte do následující galerie.
Foto: Ferrari

Ferrari GTC4Lusso

Když se v roce 2011 poprvé představilo Ferrari FF, vzbudilo poprask. Auto se vzpínajícím se koněm, které má karoserii připomínající hatchback či shooting brake, navíc poprvé v produkčním modelu i pohon všech kol. Nakonec ale vášně utichly a z FF se stal prodejně úspěšný model, který se navíc dočkal i nástupce. Tím se stal obdobně tvarovaný model GTC4Lusso.

Stejný byl i pohon všech kol v kombinaci s vidlicovým dvanáctiválcem pod kapotou. Lusso se poprvé představilo v roce 2016, o rok později nabídku doplnil model s označením T, což znamenalo přítomnost dvakrát přeplňovaného osmiválce. Loni ale i model GTC4Lusso došel na konec své cesty. Jeho místo ve výrobním programu zaujme čistokrevné SUV Purosangue.

 

Právě se děje

Další zprávy