Hokejoví 'tvrďáci' a jejich auta. Překvapí, čím někteří extraligoví bojovníci jezdí

Eva Srpová Eva Srpová
6. 6. 2023 5:48
Jací jsou nejdrsnější obránci v extralize řidiči? Mají rádi silné extrovertní stroje, nebo se "vybijí" na ledě a za volantem jsou beránci? Oslovili jsme osm hokejistů, kteří jsou podle hodnocení Radegast indexu nejtvrdšími bojovníky v extralize, aby se pochlubili, jakými auty jezdí, co bylo jejich prvním vozem nebo po jakém stroji pořád touží. Odpovědi často překvapí.
Foto: Mountfield HK

Richard Nedomlel

Richard Nedomlel statistiku Radegast indexu pro sezonu 2022/2003 díky celkově nasbíraným 175 bodům vyhrál. Blýsknul se především v parametru zablokovaných střel (celkem 133, absolutně nejvíc mezi hráči). Tvrdý a odvážný obránce původně z Jablonce nad Nisou tuto sezonu nosil barvy týmu Bílí Tygři Liberec, letos v dubnu ale přestoupil a objeví se v kádru HC Oceláři Třinec.

Už v 17 letech odcestoval do Kanady, kde strávil tři sezony, poté se přesunul do AHL, po šesti letech v zámoří se vrátil do Česka. Právě za velkou louží si zamiloval americké vozy a tato láska mu zůstala dodnes. 

"Už mé první auto tehdy bylo americké, bylo to SUV Pontiac Torrent. Pak jsem v USA jezdil také v pick-upu RAM 1500. Americké vozy mám zkrátka rád, i když jednu dobu jsem propadnul lásce k Mitsubishi Lancer Evo VIII a IX," říká pro Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy