Hokejoví 'tvrďáci' a jejich auta. Překvapí, čím někteří extraligoví bojovníci jezdí

Eva Srpová Eva Srpová
6. 6. 2023 5:48
Jací jsou nejdrsnější obránci v extralize řidiči? Mají rádi silné extrovertní stroje, nebo se "vybijí" na ledě a za volantem jsou beránci? Oslovili jsme osm hokejistů, kteří jsou podle hodnocení Radegast indexu nejtvrdšími bojovníky v extralize, aby se pochlubili, jakými auty jezdí, co bylo jejich prvním vozem nebo po jakém stroji pořád touží. Odpovědi často překvapí.
Foto: HC Dynamo Pardubice

Tomáš Dvořák

Dnes osmadvacetiletý obránce hrál v mládí v Havlíčkově Brodě, do extraligy vstoupil za tým Karlových Varů, po třech letech se dohodl se Spartou, kde byl až do loňské sezony.

Sezonu 2022/2023 už oblékal dres HC Dynama Pardubice. V Radegast indexu získal 158 bodů, a stal se tak druhým největším bojovníkem za Richardem Nedomlelem.

Tomáš Dvořák je vysoký sympaťák, který se rozhodně nezdráhá jít i do souboje. Týmem je hodně vytěžován a na ledě v letošní sezoně strávil 1128 minut a 13 sekund - v sestavě hokejistů v tomto článku ho překonává pouze Kanaďan Jake Dotchin v dresu kladenských Rytířů. 

Tomáš je ale za volantem naprostý stoik. "Jsem klidný a rozvážný řidič. V sezoně auto využívám hlavně k ježdění na tréninky a zápasy, mimo sezonu vyjíždím za rodinou na Vysočinu nebo do Krušných hor," říká.

 

Právě se děje

Další zprávy