Hokejoví 'tvrďáci' a jejich auta. Překvapí, čím někteří extraligoví bojovníci jezdí

Eva Srpová Eva Srpová
6. 6. 2023 5:48
Jací jsou nejdrsnější obránci v extralize řidiči? Mají rádi silné extrovertní stroje, nebo se "vybijí" na ledě a za volantem jsou beránci? Oslovili jsme osm hokejistů, kteří jsou podle hodnocení Radegast indexu nejtvrdšími bojovníky v extralize, aby se pochlubili, jakými auty jezdí, co bylo jejich prvním vozem nebo po jakém stroji pořád touží. Odpovědi často překvapí.
Foto: Archiv Bohumila Janka

Bohumil Jank

Bohumilu alias "Bobbymu" Jankovi je třicet a pochází z jihočeského Milevska. V extralize si poprvé zahrál už v 17 letech za České Budějovice, na MS do 18 let v Bělorusku byl v osmnácti letech jako kapitán, poté byl draftován do NHL, nakonec ale angažmá nevyšlo a odehrál několik zápasů v KHL.

V extralize prošel několika týmy, nejprve českobudějovickým, později byl členem kádru v Hradci Králové a Třinci, Chomutova a Plzně. S ročníkem 2020/2021 se vrátil do domácího HC Mountfield Hradec Králové.

Bobby je tvrdý bek, v hodnocení Radegast indexu pravidelně končí na jednom z čelných míst, tráví také dlouhé minuty na trestné lavici. Za letošní sezonu měl 46 hitů. Celkově získal 135 bodů, jen o jeden méně než Ondřej Dlapa.

 

Právě se děje

Další zprávy