Vyzkoušeli jsme auto, kterým jezdí Vladimir Putin. Aurus Senat je ruský Rolls-Royce

Jan Matoušek Jan Matoušek
8. 3. 2019 6:02
Tu expozici v Ženevě nelze přehlédnout. Velký stánek, bílá podlaha kontrastující s černým stropem a na něm nápis Aurus. Kdyby ani to nestačilo, tak je tu ještě v čele expozice umístěna zlatá limuzína, nenápadně podobná luxusním vozům především britské produkce. A o jakého výrobce tedy jde? Aurus je nedávno založená ruská značka luxusních automobilů, k jejichž vývoji dal popud především Vladimir Putin. Ten již jeden Senat, jak se auto jmenuje, ve své garáži má. Jestli jde o skutečně tak výjimečný kousek, který se vyrovná kvalitou zavedeným německým výrobcům, jsme zjišťovali osobně.
Foto: Jan Matoušek

Na druhou stranu Aurus Senat asi pro svého majitele nebude tolik o pocitu za volantem, jako o pocitu na zadních sedadlech. Dveře (i ty přední) na první pohled působí mohutně a těžce, na stánku značky však dveře vždy otevřel někdo z přítomného personálu, čili nebylo úplně možné tuto teorii potvrdit. Auto má každopádně automatické dovírání dveří a skutečně velké množství místa pro nohy cestujících (snad jen pro chodidla pod předními sedadly by ho mohlo být více). Komfort sezení dále vylepšují dva polštáře - jeden u opěradla, druhý na hlavové opěrce. Mimochodem, i křesla vpředu jsou pohodlná.

Auto je samozřejmě čtyřmístné, vzadu jsou dvě kapitánská místa, která mají vlastní elektrické nastavování, vyhřívání, ventilaci i masážní strojky. Vzadu je rovněž samostatný panel pro ovládání klimatizace, nechybí lednička, držák dvou skleniček na víno nebo dvě 10,1palcové obrazovky, umístěné na zadní straně předních sedadel. Vpředu i vzadu je k dispozici bezdrátové dobíjení telefonů, cestující se mohou rovněž připojit k Wi-Fi nebo využít bezdrátová sluchátka Harman.

 

Právě se děje

Další zprávy