Audi zaplní mezeru ve své číselné řadě. Audi A2 bude!

Radek Pecák Radek Pecák
7. 9. 2011 0:43
Ve světlech budou zabudovány mikroreflektory, pro mlhové světlo se využije i laser
Foto: Audi

Audi A2 se už šest let nevyrábí a po loňském představení nejmenší řady automobilky s označením A1, je teď v číselné řadě A1, A3, A4, A5, A6, A7 a A8 podivná mezera.

Návštěvníci frankfurtského autosalonu se ale dozví, že to tak nezůstane již příliš dlouho.

Bude zde představena studie čtyřmístného elektromobilu s rozměry vhodnými pro použití ve městě.

Foto: Audi

Audi A2 concept je jen 3,80 metru dlouhý, 1,69 metru široký a 1,49 metru vysoký. Novinkou ve výbavě by se měla stát zatmívací průhledná střecha a také tzv. vícesegmentové světlomety.

Laser vytvoří na vozovce červený trojúhelník

"Soubor diod LED a mikroreflektorů vytváří neoslňující dálkové světlo s vysokým rozlišením. Drobounká světelná vlákna světlometů pro denní svícení obklopují velmi efektivní modul potkávacích světel LED. Inteligentní zadní svítilny přizpůsobují intenzitu svého světla panující viditelnosti. Zadní mlhové světlo tvořené laserovými diodami vysílá v mlze nepřehlédnutelný svazek světelných paprsků a jako varování promítá na vozovku červený trojúhelník," uvádí se v tiskové zprávě automobilky.

Na konceptu budou použity i další supermoderní technologie. Například vůz bude schopen se odemknout, jakmile rozpozná majitele, který mu dá příslušný pokyn gestem ruky.

Foto: Audi

Knoflíky tu nebudou

Řidič v interiéru bude moci řadu funkcí ovládat prostřednictvím dotykových ploch uvnitř volantu. Další dvě
ovládací plochy se vyklopí na pravé straně řidiče po spuštění vozidla.

U konceptu Audi A2 zaujme i plochá podlaha interiéru. Středová konzola je připevněna k sedadlu řidiče. Pod výklopnými sedáky čtyř samostatných sedaček jsou úložné prostory.

Mezi zadními sedadly bude možné přepravovat i jízdní kolo do města s demontovaným předním kolem. Zavazadlový prostor má dvě úrovně, z nichž tu horní tvoří rám opatřený funkčními sítěmi.

O tom, kdy se vůz začne vyrábět, za jakou cenu se bude prodávat, či jaké budou jeho jízdní výkony a dojezd, zatím automobilka mlčí.

 

Právě se děje

Další zprávy