Zeman potvrdil svůj tým, Mynář jmenován kancléřem

Domácí Domácí
14. 3. 2013 14:25
Jaroslav Hlinovský se stal ředitelem sekretariátu a Hana Burianová Zemanovou mluvčí
Foto: Vojtěch Marek

Praha - Šéf SPOZ a kontroverzní podnikatel Vratislav Mynář se stal prezidentským kancléřem.

Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval ve čtvrtek dne 14. března 2013 Vratislava Mynáře do funkce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky.

Spolu s ním uvedl také Jaroslava Hlinovského do funkce ředitele Sekretariátu prezidenta republiky a Hanu Burianovou do funkce ředitelky Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky.

Předseda Strany práv občanů - Zemanovci (SPOZ) Vratislav Mynář nedávno uvedl, že chce práci kancléře využít pro SPOZ.

Na tento výrok kromě některých politiků reagoval i jeho nadřízený, Miloš Zeman. V rozhovoru pro středeční Právo uvedl, že úřad kancléře prezidenta nemůže být používán k propagaci jakékoli politické strany.

Vratislav Mynář o pozastavení své činnosti ve SPOZ zatím neuvažuje. Ve funkci stranického šéfa ho ale pravděpodobně nahradí současný místopředseda strany Zdeněk Štengl.

Mynář a vymahačský byznys

Jak upozornil deník Insider, Mynář se v minulých letech zapojil do vymahačského byznysu.

Už během kampaně se to sice pokoušel popřít a svoji účast bagatelizovat, deník Insider ovšem zjistil a publikoval fakta, která Mynářovu obranu do značné míry vyvracejí.

"Rozhodně nejsem napojen na žádný exekuční byznys dopravního podniku," citoval ho například list Deník, když psal o vazbách Mynáře na podezřelé zakázky kolem pražské městské firmy.

Ve skutečnosti však byl Mynář, který se po úspěchu Miloše Zemana v přímé volbě netají velkými ambicemi v éře příští vlády, držitelem akcií firmy Credit Management, která pokuty dopravního podniku vymáhá.

A nejen to - poslední čtyři roky ve stejné sféře pracuje také pro polostátní energetický gigant ČEZ. 

 

Právě se děje

Další zprávy