TOP 09 schválila senátní kandidáty.Překvapení se nekoná

Jan Němec (redaktor) Jan Němec (redaktor)
3. 8. 2010 19:32
V jednom obvodě podpoří kandidáta Věcí veřejných.
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro podzimní senátní volby. "Těším se na podporu kandidátů hnutí Starostové a nezávislí. Jsem rád, že jich dost navrhujeme společně," napsal v prohlášení předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Podle očekávání schválilo vedení strany kandidaturu senátorů Jaromíra Štětiny, naposledy zvoleného za Stranu zelených, a Bedřicha Moldana, který odešel z ODS. Štětina bude kandidovat jako posledně v Praze 10 a Moldan podle očekávání v Praze 6

Kromě nich TOP 09 nominuje i další tři současné senátory: v Karlových Varech Jana Horníka (dříve Evropští demokraté), Ludmilu Müllerovou v Ústí nad Orlicí (dříve KDU-ČSL) a ve Frýdku-Místku Igora Petrova (dříve SNK)

V ostře sledovaném obvodě Kutná Hora bude barvy TOP 09 hájit Zdeněk Nováček, lékař záchranné služby. Utká se tam s manželkou expremiéra Topolánka Lucií Talmanovou, bývalou rebelující zelenou poslankyní Olgou Zubovou a zřejmě úřadující předsedkyní lidovců Michaelou Šojdrovou.

TOP 09 a Starostové postavili kandidáta jen v 26 obvodech. V Pardubicích se usnesli podpořit kandidáta Věcí veřejných Jiřího Málka, profesora tamní univerzity.

Volby do Senátu budou letos v půlce října, první kolo se uskuteční společně s volbami do obecních zastupitelstev a do pražského magistrátu.

 

Právě se děje

Další zprávy