Rath se chce stát hejtmanem. Půjde přes nemocnice

tsc
10. 10. 2007 11:30
Opakuje volební téma: privatizace nemocnic
Poslanec David Rath navrhl hlasovat o odkladu schválení reformy o 30 dnů.
Poslanec David Rath navrhl hlasovat o odkladu schválení reformy o 30 dnů. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Mladá Boleslav - Stínový ministr zdravotnictví sociální demokracie David Rath bude příští rok kandidovat v krajských volbách na post hejtmana středočeského kraje. Informoval o tom mluvčí středočeské ČSSD Jan Cihlář.

Podle serveru České noviny, který se odvolává na informace agentury ČTK, potvrdí dnes Rath svůj úmysl na tiskové konferenci v Mladé Boleslavi.

Rath ve volební kampani nejspíš vsadí na staré téma sociálních demokratů - na problém privatizace středočeských nemocnic, s nímž odehrála ČSSD i předchozí dvoje krajské volby.

České noviny totiž uvedly, že Rath by po případném úspěchu nechal prodej středočeských nemocnic prošetřit. Sociální demokraté tvrdí, že kraj na prodejích prodělal téměř miliardu korun. Rath by chtěl prodej anulovat, ovšem nepopsal zatím způsob, jak by toho chtěl dosáhnout - nemocnice už totiž mají nové vlastníky. 

Rathovým výhradám se brání současný hejtman Petr Bendl (ODS), který podle serveru pro ČTK uvedl, že "soutěž na prodej nemocnic měla jasné podmínky a byla zcela průhledná." O funkci hejtmana se hodlá Bendl znovu ucházet, pokud dostane  důvěru své strany.

 

Právě se děje

Další zprávy