Ďuričko měl vazby i na ODS, hájí se sociální demokracie

Domácí Domácí
11. 10. 2008 14:30
ČSSD zveřejnila snímky podnikatele s politiky ODS

Praha - Týden před volbami se sociální demokraté snaží stůj co stůj distancovat od podnikatele Bohumíra Ďurička, který nejspíš v noci na pátek zastřelil Václava Kočku mladšího. 

Lidé z ČSSD se snaží skrze média upozornit na to, že Ďuričko nebyl napojen pouze na jejich stranu. Měl udržovat čilé kontakty i s členy nyní vládnoucí ODS.

Jako důkaz slouží fotografie, které ČSSD nabízí novinářům a má je k dispozici i redakce Aktuálně.cz. Snímky zachycují Ďurička společně s vysokými představiteli ODS. Podnikatel si na nich například podává ruku s Václavem Klausem, stojí vedle Lucie Talmanové či ve společnosti bývalého pražského primátora Jana Koukala.

Vražda v hotelu Monarch se stala několik hodin poté, co v restauraci skončila akce, na níž křtil Paroubek svou knihu. Média ihned připomněla vazby Paroubka s Ďuričkem, které byly v minulosti velmi těsné.

"Ty fotografïe měla ČSSD k dispozici už dva roky, ale nechtěla je zneužívat v politickém boji," říká k tomu zdroj blízký vedení Lidového domu. K dispozici je ČSSD dal sám Ďuričko - a to po zveřejnění takzvané Kubiceho zprávy, kde se jeho jméno objevilo.

Vyjádření politologů mohou nervózní představitele ČSSD spíš uklidnit. Podle odborníků totiž střelba mezi známými Jiřího Paroubka volby zásadně neovlivní, popř. jen nižší volební účastí.

"Když se podíváme, s kým vším se stýkali další politici, a budeme hledat vazby nebo nějaké pojivo, také to najdeme. Nechci předjímat vyšetřování, ale myslím, že šlo o náhodu," řekl Aktuálně.cz politolog Pavel Šaradín z Univerzity Palackého v Olomouci.

Foto: Archiv
Foto: Archiv

 
 

 

Právě se děje

Další zprávy