reklama
pivovar
Změna klimatu dopadá na evropské chmelaře. Mění se kvůli ní chuť i hořkost piva
Vyšší teploty a stále častější sucha vedou ke snižování výnosu aromatického chmele v tradičních chmelařských oblastech v Evropě. Zároveň se snižuje obsah alfa látek, které určují chuť a hořkost piva.…
Přečíst zprávu
Tenkrát na Smíchově. Snímky rozvoje čtvrti, jež se z letoviska stala jádrem průmyslu
Prohlédnout si
77 fotografií
Expert: Pro velké pivovary je vzdělaný zákazník nejhorší, tupý konzument nic neřeší
Přestože mají minipivovary na celkovém prodeji piva v Česku stále jen minimální podíl, zásadně změnily celý trh.
Pardubický pivovar na jaře ukončí výrobu. Majitel to zdůvodnil dopady pandemie a války
Pardubický pivovar přestane vařit pivo. Výrobu ukončí k 31. březnu 2023. Její část patrně přesune do pivovaru Ostravar. V pátek o tom rozhodla valná hromada. Majoritním vlastníkem je od roku 2019…
Přečíst zprávu
1:06
"Uděláme vše, abychom vyhráli." Ukrajinci ve velkém vyrábějí zápalné láhve
Pivovar na etiketě s Molotovovým koktejlem uráží ruského prezidenta Vladimira Putina.
Výčepní roku: Kéž by všude měli fakt dobré pivo. Lidé se po covidu utrhli ze řetězu
Sedmadvacetiletý výčepní Tomáš Krčmář z pražského Lokálu Hamburk je držitelem ocenění nejlepší výčepní plzeňského piva.
Šuráň po deseti letech končí jako prezident svazu minipivovarů, vystřídá ho Voldřich ze Zvíkova
Za nového prezidenta Českomoravského svazu minipivovarů zvolila čtvrteční valná hromada Michala Voldřicha z Pivovarského dvoru Zvíkov. Po deseti letech vystřídá ve vedení Jana Šuráně, který byl v…
Přečíst zprávu
Počty minipivovarů podle svazu koronavirus nesnížil, je jich kolem 480
Počty minipivovarů v loňském roce navzdory pandemii neklesly. Sice jich pět zavřelo a 20 omezilo provoz, naopak 29 jich zahájilo činnost. Většinou šlo o již déle připravované projekty. Letos otevřelo…
Přečíst zprávu
Minipivovary v centru Prahy jsou "zmrazené". Češi je odepsali, turisté nepřijeli
Letos zatím otevřelo šest nových minipivovarů, dalších šest nebo sedm je kompletně dokončených a čekají, až začnou lidé více chodit do hospod.
Fotbal zachránil pivní sezónu. Na původní prodeje se však pivovary vrací jen pomalu
Na začátku léta se začala pivovarnická scéna stabilizovat. V červnu byly hodnoty u čepovaného piva skoro stejné jako před příchodem pandemie.
Ztráty pivovarů za čepované pivo loni dosáhly 6 miliard Kč, uvádí studie
Největší výpadky prodeje v restauracích byly v dubnu, kdy šlo o o meziroční propad o 81 procent, a v listopadu, kdy šlo o 89 procent.
Pivovary naskakují na trend z USA: "Pivní" hit letošního léta se jmenuje hard seltzer
České pivovary zaujal nápoj hard seltzer, který je populární na americkém trhu. Ovocná "sodovka" obsahuje množství alkoholu srovnatelné s dvanáctkou.
Zájem o lahvové pivo supluje zavřené výčepy. Budvaru došly bedny, musí si je vypůjčit
Budějovický Budvar bude dočasně expedovat pivo i v přepravkách své druhé značky Pardál.
Nošovický pivovar zažehnal "pivní krizi". Unikátní fotky dokumentují jeho vznik
Prohlédnout si
77 fotografií
Průzkum: Většina hospod otevře okamžitě, kdy jim to vláda umožní
Hospodští už se na restart podnikání připravují. Velká část využila uzavření k úpravám interiérů a přípravě novinek.
Pivovary budou zřejmě trvale osvobozeny od daně za vylité pivo
Pivovary zřejmě budou i do budoucna osvobozeny od spotřební daně za vylité nebo jim vrácené pivo. Předpokládá to vládní novela, kterou Sněmovna podle dnešního stanoviska svého rozpočtového výboru…
Přečíst zprávu
Třetina pivovarů zvažuje propouštění. Některým hrozí pokles tržeb o více než polovinu
Vychází to z průzkumu Českého svazu pivovarů a sladoven z konce října.
Infografika
Za podpory:
Budějovický Budvar
V Praze nenápadně vyrostla nová pivní čtvrť. Projděte si "pěnivou" mapu Holešovic
Mění se čtvrti i lidé. Interaktivní mapa "pivní čtvrti" Holešovice ukazuje, jak jde tradiční české pivařství i veřejný prostor posunout zas o kus dál.
Infografika
Český turismus bojuje o přežití. Obrovský počet lidí ztratila i nejvyhlášenější místa
Nejvyhledávanější památku v zemi - Pražský hrad - navštívila letos v létě jen pětina turistů. Jinde to není o moc lepší. Zoo ale vydělaly.
Po 22. hodině vytočíme třetinu obratu, tvrdí hospody a žádají alespoň 60 minut navíc
Uzavření podniků ve 22:00 bude znamenat ztrátu až 30 procent denních trže, tvrdí svaz. Navrhuje kompromis o otevírací době restaurací až do 23:00.
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama