Ženy provolají o třetinu delší čas než muži, tvrdí operátor

ČTK ČTK
14. 6. 2015 13:37
Podle statistik telefonního operátora O2 stráví ženy telefonováním každý měsíc v průměru přibližně pět hodin, posílají také více SMS než muži.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Praha - Ženy v Česku provolají o třetinu více času než muži. Ti se tak se svými 201 provolanými minutami měsíčně řadí mezi tu méně hovornou část populace. I v posílání SMS hrají prim ženy, měsíčně jich pošlou 98, zatímco muži napíšou v průměru 76 zpráv. Vyplývá to ze statistik mobilního operátora O2.

Naopak z ciziny muži telefonují výrazně častěji než ženy. Během roku provolají celých 70 minut, zatímco ženám stačí 40. Muži předčí ženy i v počtu komunikačních partnerů. Mají jich průměrně 15, což je o jednoho více než u žen.

Pokud jde o využívání internetu a stahování dat, v těchto oblastech rovněž muži porážejí ženy. O2 uvádí, že pro 71 procent mladých lidí do 26 let je internet v mobilu naprostou samozřejmostí, kterou dennodenně využívají. Smartphone vlastní 75 procent mladé populace.

V datování vedou mladí muži - v průměru zkonzumují 533 MB dat měsíčně, tedy zhruba o 18 procent více než jejich stejně staré protějšky.

Muži potřebují o polovinu více dat

Průměrný objem přenesených dat podle operátora s rostoucím věkem rychle klesá a rozdíl mezi ženami a muži je mnohem patrnější. Muži spotřebují ve všech starších věkových kategoriích zhruba o polovinu více dat než ženy.

Obě pohlaví využívají vesměs stejné telefony, rozdíl je pouze v pořadí. Ženy jednoznačně preferují Samsung Galaxy Trend Plus, u mužů vede střídmější Nokia C2-01. Tyto telefony ale nepodporují nejrychlejší mobilní internet LTE.

Z mobilů, které podporují LTE, to u žen vyhrál Samsung Galaxy S4 mini, kterému šlape na paty Apple iPhone 5S. U mužů je to stejné, jen v obráceném pořadí.

 

Právě se děje

Další zprávy