Původně to byl diktafon s divným jménem. Walkman slaví 40 let, svou kopii měli i Češi

on ČTK on, ČTK
1. 7. 2019 13:29
Od představení prvního walkmanu od společnosti Sony uběhlo čtyřicet let. Ačkoliv historie výrobku sahá do roku 1978 a japonská firma nepřišla s koncepcí lehkých přenosných přehrávačů se sluchátky jako první, výrazně přispěla k jejich masovému rozšíření a její walkman se zapsal jako synonymum pro celé odvětví.
Kompaktní WALKMAN(R) řady E   Zaručuje zvuk a video vynikající kvality - pro filmové a hudební fanoušky prostě nepostradatelný. Dynamic Normalizer vyrovnává hladinu zvuku mezi hudebními tituly a garantuje optimální zvuk. Díky Drag & Drop si na svůj WALKMAN(R) můžete přenést kompletní sbírku videí a hudby. Content Transfer Software zajišťuje kompatibilitu s iTunes a Windows Media Player. Včetně sluchátek, Content Transfer Software a USB kabelu. 1990 Kč.
Kompaktní WALKMAN(R) řady E Zaručuje zvuk a video vynikající kvality - pro filmové a hudební fanoušky prostě nepostradatelný. Dynamic Normalizer vyrovnává hladinu zvuku mezi hudebními tituly a garantuje optimální zvuk. Díky Drag & Drop si na svůj WALKMAN(R) můžete přenést kompletní sbírku videí a hudby. Content Transfer Software zajišťuje kompatibilitu s iTunes a Windows Media Player. Včetně sluchátek, Content Transfer Software a USB kabelu. 1990 Kč. | Foto: Žena

Konec legendy

Podle stále menších prodejů lze říct, že přenosným přehrávačům zvoní umíráček.

Prodej hudebních přehrávačů se za poslední půlrok snížil zhruba o desetinu. Za pět let je pokles přibližně pětinu. Důvodem je rostoucí využívání chytrých mobilních telefonů s pokročilými přehrávacími funkcemi, uvádějí obchodníci.

"Nástup smartphonů s pokročilými funkcemi kategorii mp3 a mp4 přehrávačů jednoznačně ovlivnil, v posledních letech prodeje na Alze mírně klesají. Za posledních pět let jde pokles zhruba o pětinu," uvedla mluvčí největšího českého e-shopu Patricie Šedivá. Na obrázku moderní hudební přehrávač od Sony.

 

Právě se děje

Další zprávy