Lidl vzorem: Kávové Tchibo začalo v Německu nabízet auta. V katalogu má Fiat 500

Martin Přibyl Martin Přibyl
25. 6. 2019 13:10
Automobilky hledají moderní prodejní kanály. Nedávno tak ve spolupráci se start-upem Vehiculum nabízel auta v Německu diskontní řetězec Lidl, nyní ho následuje Tchibo, které kromě kávy běžně prodává i elektroniku, oblečení nebo potřeby pro domácnost. Na nabídce spolupracovalo s Fiatem a společností Sixt Leasing.
Fiat 500.
Fiat 500. | Foto: Fiat

Součástí akce nazvané Dolce Vita tak je možnost pronajmout si za ceny od 85 eur měsíčně stylový Fiat 500. Nabídka je omezena do vyprodání zásob a auto si zákazníci (nebo spíše zákaznice) objednají s využitím online systému Sixtu.

Fiátek je nabízen v jedné pevně postavené výbavě, která zahrnuje vše potřebné: klimatizaci, parkovací senzory, kola z lehkých slitin a multimediální systém Uconnect s možností připojení mobilního telefonu. Na výběr je ale ze tří barev a připlatit lze za nejrůznější balíčky pojištění nebo servisu.

Podle informací serveru Automobilwoche plánuje Tchibo ve spolupráci s Fiatem a Sixtem auta dodávat ve dvou vlnách: první proběhne v srpnu, druhá v říjnu. Celkem se přes Tchibo má k zákazníkům dostat několik tisíc pětistovek. Samotná přejímka vozu proběhne u prodejce Fiatu.

Právě ti se v minulosti bouřili proti podobné akci, kterou v únoru tohoto roku nabízel prodejní řetězec Lidl. Ten pětistovky nabízel ve spolupráci se start-upem Vehiculum a celá akce obcházela jak dovozce, tak prodejce Fiatu. Importér dokonce Lidlu hrozil žalobou.

Samotná akce Lidlu a Tchiba si ale jsou ve finále velice podobné. Jde o omezenou nabídku operativního leasingu na vybraný vůz s pevně stanovenou výbavou. Tchibo je ale levnější, u Lidlu vyšel měsíční nájem na částky od 89 eur.

 

Právě se děje

Další zprávy