Výše dluhů Weinsteinovy společnosti odradila investorky. Jeho krachující firmu nepřevezmou

ČTK ČTK
7. 3. 2018 12:44
Kontrakt byl zrušen kvůli dluhům společnosti, které jsou větší, než se oficiálně udávalo.
Harvey Weinstein.
Harvey Weinstein. | Foto: Denis Makarenko / Shutterstock.com

New York - Filmovou a televizní společnost The Weinstein Company, které kvůli obviněním jejího bývalého šéfa Harveyho Weinsteina ze sexuálního násilí hrozí krach, skupina ženských investorek nakonec zřejmě nekoupí.

Dnes o tom informoval portál BBC s tím, že kontrakt byl zrušen kvůli dluhům společnosti, které jsou větší, než se oficiálně udávalo.

Představenstvo firmy v únoru, kdy selhala tehdejší jednání o převzetí, zvažovalo podání návrhu na konkurz, nakonec se dohodlo s šéfkou investorské skupiny a bývalou členkou administrativy prezidenta Baracka Obamy Marií Contrerasovou-Sweetovou.

Skupina Contrerasové-Sweetové měla podle ujednání za většinový podíl The Weinstein Company zaplatit až 500 milionů dolarů (10,2 miliardy korun). Součástí kontraktu bylo i zřízení fondu k odškodnění obětí zneužívání ve výši 90 milionů dolarů a převzetí dluhů společnosti.

Právě zadlužení The Weinstein Company dohodu s Contrerasovou-Sweetovou překazilo. Oficiálně byl dluh udáván ve výši 225 milionů dolarů (4,6 miliardy), ve skutečnosti ale činí 280 milionů dolarů (5,7 miliardy dolarů).

Pětašedesátiletý Harvey Weinstein čelí obviněním, že sexuálně obtěžoval mnoho žen. Producent ale popírá, že by si na někom vynutil sexuální styk, i když ho několik žen obvinilo ze znásilnění. Když aféra vyšla najevo, představenstvo firmy jej propustilo a hollywoodské hvězdy se od něj distancovaly.

 

Právě se děje

Další zprávy