Firmu Harveyho Weinsteina nechce nikdo koupit. Plánuje podat návrh na konkurz

ČTK ČTK
26. 2. 2018 10:32
Společnost se rozhodla aktivně usilovat o prodej, aby ochránila majetek a pracovní místa zaměstnanců. Jednání ale skončila bez podepsané dohody.
Harvey Weinstein.
Harvey Weinstein. | Foto: Reuters

New York - Filmová a televizní společnost The Weinstein Company zvažuje podat návrh na konkurz. Rozhovory o možném prodeji firmy, kterou spoluzakládal a řídil filmový producent Harvey Weinstein obviněný více než 70 ženami ze sexuálního obtěžování včetně znásilnění, selhaly. O nedělním rozhodnutí představenstva informují světová média.

Společnost se rozhodla aktivně usilovat o prodej, aby ochránila majetek a pracovní místa zaměstnanců. Jednání ale skončila bez podepsané dohody. Před dvěma týdny podal na firmu žalobu newyorský generální prokurátor. Žádá po ní blíže neurčenou sumu na odškodnění obětí údajného zneužití.

"Řádný konkurzní proces" je podle sdělení představenstva "jediným životaschopným způsobem, jak maximalizovat zbylou hodnotu společnosti."

Její bývalý šéf patřil do října loňského roku k nejmocnějším mužům v Hollywoodu, na kontě měl filmy jako Pulp Fiction, Zamilovaný Shakespeare nebo Nespoutaný Django. Byl dárcem Demokratické strany a vystupoval jako bojovník za práva žen. Jeho nevybíravé chování k nim bylo přitom roky veřejným tajemstvím. Promluvily o něm i hvězdy jako Salma Hayeková, Gwyneth Paltrowová nebo Angelina Jolie.

Newyorský federální soud nyní projednává žalobu šesti žen, na které měl zaútočit, když s nimi byl o samotě. Weinstein soud žádá, aby řízení s ním zastavil, protože údajné útoky se odehrály dávno a o vydírání žaloba nepředložila žádné důkazy.

 

Právě se děje

Další zprávy