Uživatelé chtěli tenčí a lehčí Padfone. Dostali ho

tl
16. 10. 2012 17:37
Padfone 2 je zatím bez klávesnice. Je ale tenčí, lehčí a výkonnější
Foto: ubergizmo.com

Koncept zařízení Padfone od Asusu, které kombinuje smartphone, tablet a notebook, zaujal velkou část technologických nadšenců, jeho první generace měla ale k dokonalosti ještě daleko. Dnes, teprve několik měsíců od vydání prvního Padfonu, představil Asus svůj Padfone 2, který ty nejvýraznější chyby první generace už odstranil.

Jak řekl šéf Asusu Jerry Schen, tchajwanský výrobce elektroniky se při tvorbě druhého Padfonu řídil hlavně podle reakcí uživatelů na první generaci. Výsledkem je mnohem jednodušší, tenčí, lehčí a samozřejmě výkonnější zařízení.

Zatím bez klávesnice

První výraznou změnou je, že nový Padfone je bez klávesnice a nelze z něj tudíž vytvořit notebook. Je ovšem samozřejmě možné, že Asus připojitelnou klávesnici dodá později. Základní myšlenka Padfonu zůstává ale nadále stejná. Tvoří ho samostatně fungující smartphone a dokovací tablet, který je funkční až po připojení telefonu.

Samotný telefon se dočkal několika vylepšení. Super IPS+ displej povyrostl na 4,7 palce a dostal odolné sklo Corning Fit Glass. Uvnitř telefonu nalezneme čtyřjádrový procesor od Qualcommu s frekvencí 1,5GHz a 2GB operační paměti. Fotoaparát smartphonu dokáže pořizovat snímky s rozlišením až 13Mpx a nahrávat video ve FullHD.

Váží méně než iPad

Nejvýraznějším změnou u tabletu je snížení jeho váhy. Samotný nyní váží 514 g, po vložení telefonu 649 g, což je o něco méně, než kolik váží nejnovější iPad. Dále se změnil způsob propojování smartphonu s tabletem. Zatímco u první generace se telefon do tabletu vkládal na šířku a bylo nutné ho přivřít kovovými dvířky, nyní stačí telefon na výšku do tabletu zasunout.

Asus Padfone 2 bude zprvu dodáván s Androidem 4.0 ICS, v nejbližší době ale Asus připraví update na Jelly Bean. Smartphone s tabletem se začnou prodávat od příštího týdne na Tchaj-wanu, do Evropy by se Padfone 2 měl dostat do konce roku. K dispozici bude 32GB verze za přibližně 19 500 korun a verze s 64GB paměti za asi 22 500 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy