Asus chystá další Padfone a tři velmi drahé tablety

tl
24. 9. 2012 17:30
Tablety s Windows od Asusu budou drahé. Padfone 2 bude představen už v říjnu
Asus PadFone
Asus PadFone | Foto: Asus

Ačkoliv zařízení Asus Padfone, které kombinuje prvky smartphonu, tabletu a notebooku, se začalo prodávat teprve před několika týdny, firma Asus už dala najevo, že pracuje na nové verzi tohoto originálního konceptu. Společnost už dokonce rozeslala pozvánky na akci, kde bude nový Padfone předveden. Tisková konference se uskuteční 16. října na dvou místech, a to v italském Milánu a tchajwanském Taipei.

Kromě nového Padfonu chystá Asus také několik zařízení s Windows 8, jejichž přehled už unikl na internet. Jedná se o tablety Vivo Tab, Vivo Tab RT a jeden hybrid s názvem Taichi.

Dva tablety a jeden hybrid

Asus Vivo Tab RT je tablet s desetipalcovým IPS displejem a procesorem nVidia Tegra 3. Jak už z jeho názvu napovídá, nepoběží na plnohodnotném systému Windows 8, ale na jeho osekané verzi Windows RT.

Verte Vivo Tab bude mít o 1,6 palce větší displej a poběží na platformě Intel Atom Z2760. Vivo Tab bude sice dodáván s Windows 8, ale na rozdíl od RT verze nebude prodáván s předinstalovanými Office 2013.

Hybrid mezi tabletem a notebookum Asus Taichi bude vybaven dvěma plně dotykovými Full HD IPS displeji s úhlopříčkou 11,6 palce. Dalším lákadlem by měl být vylepšený zvukový systém.

Budou mít i přes vysoké ceny úspěch?

Společně s uniklými základními technickými parametry nových zařízení, se na internet dostaly i ceny, za které se je Asus chystá prodávat. Ty jsou v porovnání s většinou současných tabletů velice vysoké.

Nejslabší model Vivo Tab RT by měl stát 600 dolarů (asi 14 tisíc korun), Vivo Tab 800 dolarů (18 500 korun) a hybridní Taichi 1 300 dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy