Twitter koupil agregátor zpráv sociálních sítí

Adam Fiala
25. 1. 2012 5:33
Tweetovací sociální síť získala do svého vlastnictví společnost Summify
Agregátor zpráv ze sociálních sítí.
Agregátor zpráv ze sociálních sítí. | Foto: Aktuálně.cz

Díky Summify mohl do dnešní doby jakýkoli uživatel získávat zkrácený souhrn ze sociálních sítí jako Facebook, Twitter a také Google Reader. Nyní společnost produkující tuto službu odkoupil Twitter. Vzniká tak otázka, kam se Summify posune, když agregátor sociálních sítí, bude vlastnit jedna z nich. Zatím pouze slibuje, že přijde s efektivnějším přístupem. Mohla by třeba zajistit vstup i dalších subjektů jako Diaspora.

Místo neustálého kontrolování účtu na FB

Původně rumunská firma Summify nabízela službu podobnou agregátorům zpravodajství na internetu. Jen s tím rozdílem, že předmětem zájmu byly sociální sítě. Registrovaný uživatel tak mohl užít služeb Summify, aby jednoduše a automaticky získával souhrn nejpodstatnějších událostí ze svých účtů na sociálních sítích. Tento extrakt potom mohl obdržet buď v e-mailové podobě do své poštovní schránky, nebo jej dostával na mobilní telefon.

Google+ má silnou oporu v Googlu

Nový vlastník Summify - Twitter - nyní převádí zaměstnance do svého ústředí v San Francisku, s čímž souvisí změny na webu. Zatím se uživatelé dočkají útlumu aktivity. Jsou zavřeny nové registrace a omezila se veřejná publikace souhrnů. Nedávno se Twitter zlobil, že Google podporuje Google+ při používání svého vyhledávače. Možná tak najde nějakou rozumnou a užitečnou cestu, jak agregátor využít, aby si vynahradil ústup z vyhledávače Googlu.

 

Právě se děje

Další zprávy