Co letos svět hledal přes Google? Rebeccu Black

Adam Fiala
26. 12. 2011 2:24
Budeme si rok 2011 pamatovat kvůli hitu Friday od Rebeccy Black?
Žebříček nejvyhledávanšjích témat 2011. Zdroj: google.com
Žebříček nejvyhledávanšjích témat 2011. Zdroj: google.com | Foto: Aktuálně.cz

Google jako každý rok představil souhrn nejvyhledávanějších slovních spojení, klíčových slov či jednoduše témat. Ty mohou svým způsobem vypovídat o duchu doby a jasně říkají, co letos frčelo. Možná dost překvapivě se na prvním místě seznamu nejrychlejšího vzestupu usadila Rebecca Black, světoznámá hvězda jednoho videoklipu. Kvůli písni Friday, kterou mohla jako narozeninový dárek nazpívat a nahrát jako skutečný videoklip, se na ni nejspíš nezapomene.

Pozornost poutala nová sociální síť Google+

Samozřejmě se dost vyhledávaly i velké události, ať už to bylo definitivní dopadení a usmrcení Usámy bin Ládina nebo strašlivé zemětřesení a záplavy v Japonsku. Tyto události spolu s arabským jarem či dluhovou krizí hrozící zničit euro se stanou památníky roku 2011, lidi ale nakonec zajímali jinačí věci. Na druhém místě žebříčku Googlu tak skončil nový příspěvek do světa sociálních sítí, a to Google+. Ten byl spuštěn v létě a na podzim umožnil registraci firem a značek na Google+.

Technologické novinky až v druhé pětce

Třetí místo obsadil zemřelý člen skupiny Jackass Ryan Dunn, následovaný v Čechách nepříliš známou ženou Casey Anthony, která byl obviněna z vraždy své dvouleté dcery, ale následně osvobozena. Páté místo obsadila počítačová hra Battlefield 3. Očekávaná hra se začala na podzim prodávat a kromě dobrých hodnocení zaznamenal Battlefiled 3 i fenomenální úspěch v prodeji. Až v druhé pětce se objevuje také Steve Jobs, iPad 2 a iPhone 5 (nikoli však iPhone 4S).

 

Právě se děje

Další zprávy