Twitter zavede posílání fotek a videa

LP Fish
2. 6. 2011 17:00
Mikroblogovací sociální síť Twitter chrlí tento týden jednu novinku za druhou. Brzy se dočkáme foto a video tweetů
Foto: ISIFA

Služba, s jejíž pomocí uživatelé vysílají zprávy v maximální délce 140 znaků, by měla během několika příštích týdnů zprovoznit nové funkce. Jeden ze zakladatelů Twitteru, Jack Dorsey, na oficiálním blogu tuto přelomovou zprávu charakterizoval slovy „ ze sto čtyřiceti znaků na tisíc slov".

Novinka přinese možnost přímo na stránkách Twitteru sdílet fotografie a o něco později také videa. Twitter tak posiluje svůj sociální rozměr, jen o den dřív bylo do provozu uvedeno nové tlačítko Follow, umožňující podobné funkce jako I like u Facebooku nebo InShare u LinkedIn.

Služba, vyvinutá společně s on-line úložnou Photobucket, ukazuje na otevřenost Twitteru vůči vývojářským týmům z různých oblastí internetového světa. Uživatelé Twitteru doposud sdíleli fotografie pomocí aplikací třetích stran, jako jsou například Yfrog, Twitpic nebo Instagram.

Tyto weby Twitter pomohly zpopularizovalt, ale nutily uživatele odcházet na své vlastní stránky. Twitter je však nepřestane podporovat ani po zavedení nové služby.

Blíž uživatelům

Pokračuje tak tažení, kterým se Twitter snaží nejen zvýšit uživatelský komfort dvěma stům milionům registrovaných uživatelů, ale také zatraktivnit služby „zpravodajské" sociální sítě a přilákat nové uživatele i partnery.

Twitter dále pracuje na vylepšení vyhledávacích služeb. Pomocí plug-inu do Firefoxu tak bude možné vyhledávat zajímavé tweety - včetně souvisejících fotografií a videí - zadáním hashtagu nebo jména uživatele přímo do okna s adresou.

Twitter se též těší podpoře společnosti Apple, která v pondělí uvede nové verze svých operačních systémů pro počítače i mobilní zařízení. V obou případech se počítá s integrací Twitteru přímo do systémů.

 

Právě se děje

Další zprávy