DARPA chystá radar, jenž skrz zeď pozná lidi podle tepu

LP Fish
23. 11. 2011 9:30
Vylepšený biometrický senzor má zaznamenávat srdeční tep i elektrickou aktivitu srdce. Přes zeď by měl být schopen identifikovat až deset osob ve vzdálenosti do deseti metrů.

Americká vojenská agentura DARPA oznámila zahájení vývoje nového biometrického snímače, který je schopen skrz zeď identifikovat lidskou osobu podle pulsu jejího srdce.

V programu známém zatím jako "Biometrie na dálku" výzkumníci zkombinovali dva předchozí projekty - radar, který dokáže vidět skrz zdi a LifeReader, zařízení, které používá Dopplerův radar k zaznamenávání srdečního rytmu.

Identifikace podle EKG

I když armáda už používá několik různých podobných zařízení, DARPA věří, že je v této oblasti ještě řada věcí k vylepšení, napsal server Wired.com.

Dosavadní zařízení totiž fungovala jen na vzdálenost osmi metrů a nebyla příliš přesná v hustě obydlených místech. Nové zařízení by mělo fungovat nejméně na deset metrů a mělo lépe pronikat překážkami.

DARPA také chce, aby její nový senzor umožňoval identifikaci lidí podle EKG. Zařízení by mohlo rozeznat až deset různých lidí najednou, což by podle armády výrazně pomohlo při záchranných vojenských operacích.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy