Telefony a tablety od HTC se budou opravovat v Brně

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
Aktualizováno 7. 5. 2015 16:34
Středisko bude fungovat v průmyslové zóně Černovická terasa, kam firma přijme stovky nových zaměstnanců.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: HTC

Brno - Servisní středisko mobilních telefonů tchajwanské značky HTC pro Evropu bude v Brně. Společnost přijme do výrobního areálu v průmyslové zóně Černovická terasa stovky nových zaměstnanců.

ČTK to dnes řekl Tomáš Budař z developerské společnosti CTP, která firmě pronajme výrobní halu. Potvrdil tak informaci, kterou přinesla Česká televize.

HTC podle Budaře využije jednu z uvolněných výrobních hal. Firma tak nebude muset čekat na výstavbu výrobních prostor. Dosud pro ni opravy mobilů nebo tabletů v Evropě zajišťovaly externí firmy, nyní je zastřeší v jednom servisním závodě. O jeho místě se jednalo od začátku letošního roku.

"Letos jde o nejvýznamnější investici, která do Brna přichází," uvedl Budař. Podrobnosti firma podle něj zveřejní patrně příští týden. V HTC se rozhodovali mezi Brnem, Olomoucí a Ostravou.

O zájmu firmy vybudovat v Česku servisní středisko informoval online deník Aktuálně.cz už v únoru. Premiér Bohuslav Sobotka tehdy o zájmu HTC o Česko řekl, že je výsledkem toho, že tchajwanští byznysmeni mají s Českem dobré zkušenosti.

V minulosti do Brna přišla například společnost Wistron, která zaměstnala přes 1000 lidí, nebo Honeywell, který letos svoje působení na Černovické terase rozšířil.

Tchajwanský výrobce mobilních telefonů HTC se v prvním čtvrtletí vrátil k zisku a výsledky překonaly očekávání analytiků. Firmě pomohlo snížení nákladů a zaměření na přístroje ze střední části trhu, tedy ani levné ani příliš drahé. Čistý zisk činil 360 milionů tchajwanských dolarů (292 milionů Kč) ve srovnání se ztrátou 1,88 miliardy TWD ve stejném období loni.

Největším tchajwanským investorem v Česku je společnost Foxconn, globální výrobce počítačů. Ten má závody v Pardubicích a Kutné Hoře a obchodní centrum v Praze a v Česku zaměstnává asi 5000 lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy