Provoz na Pražském okruhu na jihozápadě metropole omezí na rok rekonstrukce

ČTK ČTK
1. 7. 2024 15:43
Provoz na Pražském okruhu na jihozápadě metropole omezí na rok rekonstrukce

Provoz na Pražském okruhu na zhruba tříkilometrovém úseku mezi Lochkovským tunelem a křižovatkou ve Slivenci omezí od 5. července na rok rekonstrukce. Na webu o tom informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Po většinu stavby budou auta jezdit v každém směru ve dvou pruzích, pouze ve dnech výměny dopravního značení bude doprava vedena v režimu 1+1.

"Rekonstrukce bude spočívat ve výměně asfaltobetonového krytu vozovky za odolnější cementobetonový na obou jízdních pásech, a to od severního portálu Lochkovského tunelu až po mimoúrovňovou křižovatku Slivenec," uvedla státní organizace. Vozovka je podle diagnostického průzkumu ve špatném stavu. Vytíženost v daném úseku podle ŘSD dosahuje 50 tisíc vozů denně, z toho téměř polovinu tvoří nákladní a kamionová doprava.

Dělníci v úseku také rozšíří pravý jízdní pás o tři čtvrtě metru, což umožní lepší řešení dopravy při rekonstrukcích. Součástí stavby bude také rozšíření připojovacího pruhu v mimoúrovňové křižovatce Slivenec, které usnadní nájezd vozidel od Barrandova. Práce pro ŘSD uskuteční firma Skanska za 238,4 milionu korun bez DPH. "Uvedení celého opravného úseku do plného provozu předpokládáme v červenci příštího roku s tím, že harmonogram počítá se zimní technologickou přestávkou," stojí ve vyjádření.

Řidiči budou moci po většinu času využívat dva pruhy v každém směru, výjimkou bude několik dnů, kdy budou dělníci připravovat prostor pro další etapu stavby a měnit dočasné dopravní značení. To poprvé nastane od čtvrtečních 21:00 do pátečních 09:00 a ve stejné době i z pátku na sobotu, kdy bude v úseku průjezdný jen jeden pruh v každém směru.

 

Právě se děje

Další zprávy