S nákupem skupiny Nova se stal z Kellnera mediální magnát. Získal obrovský vliv

Ekonomika kng Ekonomika, kng
Aktualizováno 29. 3. 2021 8:16
Skupina PPF dokončila loni akvizici společnosti Central European Media Enterprises. Nejmocnější česká firma tak nyní rok po oznámení jednání převzala aktivity CME v Česku, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku. V transakci jde především o českou největší televizní skupinu Nova. Není však jediná, majitel PPF Petr Kellner získal vliv v celém regionu. Podívejte se na podrobnosti dohody.
Foto: Ludvík Hradilek

Akcie CME byly nyní staženy z burzy NASDAQ Global Select Market a z Burzy cenných papírů Praha a po dokončení akvizice přestanou existovat. Akcionáři, kteří bezprostředně před účinností akvizice vlastnili akcie CME kategorie A, obdrží 4,58 dolaru (zhruba 105 korun) za jednu akcii.

Na pražské burze se s akciemi CME přestalo obchodovat v pátek 9. října. Investorům, kteří do této doby akcie neprodali, tak akcie CME zmizí z účtu k dnešku a dostanou za ně finanční plnění, řekl ČTK analytik společnosti Starteepo Dušan Jilčík.

Držitelé akcií nemusí nic dělat. Částku PPF vyplatí v dolarech. V době oznámení dohody před rokem i v době schválení na valné hromadě byl kurz prakticky stejný jako nyní, tedy kolem 23 korun, dodal.

Pozici generálního ředitele CME s okamžitou platností převezme Didier Stoessel (57), který bude odpovědný za český, slovenský, rumunský a slovinský trh. Ze svého dřívějšího působení ve společnostech Modern Times Group, HSBC Investment Bank a Merrill Lynch International má rozsáhlé manažerské a strategické zkušenosti v oblasti médií, technologií a mezinárodních financí.

Generálním ředitelem CME v Bulharsku se stane Luboš Jetmar (57), který dosud působil v GES Group. V Bulharsku bude odpovědný za provoz, strategii a realizaci plánů dalšího rozvoje.

"Přebíráme výkonnou a kvalitně řízenou firmu s velkým renomé u diváků. Těším se na spolupráci se skvělými lidmi v našich televizních stanicích. Mojí prioritou bude urychlit digitální transformaci firmy, posílit tvorbu vlastního obsahu, přinášet divákům zábavu a samozřejmě zachovat stávající nezávislé a objektivní zpravodajství," dodal Stoessel.

 

Právě se děje

Další zprávy