Babiš zbohatl, Kellner naopak. Klub nejbohatších Čechů letos přijal několik nováčků

Adéla Očenášková Adéla Očenášková
17. 10. 2020 17:48
Kellner, Vítek, Křetínský, Babiš a Komárek - ani koronavirová pandemie nezahýbala s prvními pozicemi nejbohatších Čechů, na kterých se již tradičně umisťují zmiňovaná jména. Například majitel skupiny PPF Petr Kellner si ale oproti loňsku pohoršil o 57 miliard korun. Ukazuje to žebříček časopisu Forbes, který každoročně sestavuje stovku Čechů s největším majetkem. Letos je v něm i několik nováčků.

Na následujících kartách najdete první desítku pozic žebříčku. 

Na celý přehled magazínu Forbes, který ukazuje stovku nejbohatších lidí Česka roku 2020, se můžete podívat zde miliardari.forbes.cz, stejně jako na seznam nejbohatších lidí světa.

Jan Světlík, Vítkovice - ilustrační foto
Jan Světlík, Vítkovice - ilustrační foto | Foto: Jan Symon

Další škatulata

Ve stovce nejbohatších Čechů se letos objevili i dva nováčci - Marek Španěl a Slavomír Pavlíček z firmy Bohemia Interactive. Česká herní společnost prodala víc než 30 milionů her a její série Arma je vůbec nejúspěšnějším českým počinem v počítačových hrách.

Do žebříčku se vrátil ostravský podnikatel Jan Světlík (na snímku), díky firmě Cylinders Holding, která mu zbyla z bývalého vítkovického impéria. Podnik na výrobu a plnění lahví pro průmyslové plyny, si několikátý rok po sobě vede dobře.

Naopak po roce vypadl Oliver Dlouhý, zakladatel a spolumajitel dopravní platformy Kiwi.com, která kvůli paralýze letecké dopravy utrpěla letos velké ztráty. Dlouhý je držitelem ocenění Podnikatel roku 2019.

 

Právě se děje

Další zprávy