Kdo vydělává i za stavu nouze: placené televize, on-line prodejci her a operátoři

Ekonomika Ekonomika
18. 4. 2020 19:18
Aspoň některá odvětví mohou za současné pandemie koronaviru, kvůli níž by se měla většina obyvatel zdržovat doma, evidovat vyšší tržby. Jsou mezi nimi například potravinové e-shopy nebo placené televize. Z dlouhodobého hlediska je ale zatím ve hvězdách, kdo ze situace, která je pro většinu oborů ekonomicky velmi bolestivá, může skutečně vydělat.
Foto: iStock

Mobilní operátoři

Vzhledem ke karanténě hlásí mobilní operátoři zvýšený zájem o volání, posílání SMS i mobilní data, která ale O2 a T-Mobile svým zákazníkům dočasně nabídly zdarma. 

Podle informací operátorů volají lidé z mobilů zhruba o dvě pětiny více než před zavedením karanténních opatření. Výrazný nárůst hovorů a datových přenosů souvisí se zavřenými školami i tím, že lidé více pracují z domova. Například T-Mobile hlásí zvýšený hlasový provoz v průměru o 43 procent oproti období před zavedením opatření.

Nejvýraznější procentuální nárůst v počtu hovorů se podle mluvčího  Vodafonu Ondřeje Luštince týká sobot. V březnu byl nárůst přes víkendy zhruba 50 procent oproti běžnému stavu.

 

Právě se děje

Další zprávy