Jak si připravit štědrovečerního kapra: Jde jíst i s kostmi, musí se však nařezat

spi spi
Aktualizováno 23. 12. 2019 11:54
Kapr meziročně zdražil o více než šest procent. I tak se na Štědrý den ocitne na talířích většiny českých rodin. Jak si ho připravit tak, aby se večeře obešla bez obav ze zapíchnuté kosti? Češi si začali oblibovat kapří filety. Podle hypermarketu Globus stoupl meziročně zájem o vyfiletování této ryby o 6,5 procenta. Podívejte se, jak si můžete filety připravit doma sami.
Foto: Rybářské sdružení ČR

Produkce ryb v ČR

Loni se podle údajů Rybářského sdružení ČR vyprodukovalo v chovných rybnících 21 685 tun ryb. Naprostá většina z nich - 18 460 tun - byli kapři.

Loňská produkce ryb byla podle údajů svazu největší za posledních 20 let (v tabulce je vidět jen vývoj v letech 2007 až 2017).

 

Právě se děje

Další zprávy