Jak si připravit štědrovečerního kapra: Jde jíst i s kostmi, musí se však nařezat

spi spi
Aktualizováno 23. 12. 2019 11:54
Kapr meziročně zdražil o více než šest procent. I tak se na Štědrý den ocitne na talířích většiny českých rodin. Jak si ho připravit tak, aby se večeře obešla bez obav ze zapíchnuté kosti? Češi si začali oblibovat kapří filety. Podle hypermarketu Globus stoupl meziročně zájem o vyfiletování této ryby o 6,5 procenta. Podívejte se, jak si můžete filety připravit doma sami.

Dočištění

Filety začistěte. Zbavte je všech blán, které můžete použít na vývar stejně jako odříznutou hlavu.

Připravené filety můžete smažit, péct či vařit například v páře.

  • Na následujících stránkách se dozvíte, kolik kaprů rybáři v chovných rybnících ročně vyloví, kolik jich zůstane v Česku a kolik jich putuje na export do ciziny či jak se vyvíjela cena nejžádanější vánoční ryby.
 

Právě se děje

Další zprávy