Jak si připravit štědrovečerního kapra: Jde jíst i s kostmi, musí se však nařezat

spi spi
Aktualizováno 23. 12. 2019 11:54
Kapr meziročně zdražil o více než šest procent. I tak se na Štědrý den ocitne na talířích většiny českých rodin. Jak si ho připravit tak, aby se večeře obešla bez obav ze zapíchnuté kosti? Češi si začali oblibovat kapří filety. Podle hypermarketu Globus stoupl meziročně zájem o vyfiletování této ryby o 6,5 procenta. Podívejte se, jak si můžete filety připravit doma sami.
Foto: Rybářské sdružení ČR

Většina kaprů putuje do ciziny

Data rybářů také ukázala, že většinu českých kaprů snědí cizinci. Na export totiž míří přes 51 procent těchto ryb. Živých kaprů si Češi koupí necelých 40 procent, zhruba desetina se využije na další zpracování.

 

Právě se děje

Další zprávy