Foto: Kamiony se schovají pod zem, Spořilov získá víc zeleně a delší tramvaj

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Spořilovská spojka, která patří k vůbec nejvytíženějším silnicím v Praze, se dočká zastřešení. Zhruba 15 tisíc obyvatel městské čtvrti, kteří si dlouhodobě stěžují na hluk a emise z dopravy, se tak po letech dočká změny, o kterou dlouhodobě usilovali. (Na fotografii je současný stav)
"Pokud vše půjde podle plánu a nenastanou žádné komplikace, stavba zastřešení by mohla odstartovat v roce 2021," říká mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. (Vizualizace navrhovaného stavu.)
Právě TSK teď zahájila proces nezbytný k tomu, aby se stavba mohla uskutečnit. Na ministerstvo životního prostřední poslala projekt k posouzení. (Foto: současný stav.)
Následně se Praha pustí do výstavby dvou tubusů tunelů, které budou více než kilometr dlouhé. Jejich výstavba zabere přibližně dva roky. Další dva roky pak potrvají práce na venkovních úpravách. (Současný stav.)
Foto: Satra
Adam Váchal Adam Váchal
5. 3. 2018 19:50
Praha zažádala o první povolení potřebné pro zastřešení takzvané Spořilovské spojky. To má ulevit přibližně 15 tisícům lidí, kterým denně projíždí pod okny tisíce kamionů. Zastřešení vyjde město přibližně na dvě miliardy korun. Pokud vše půjde podle plánu, stavební práce by mohly odstartovat za tři roky.
 

Právě se děje

Další zprávy