Startuje měsíc cestování po Evropě zdarma. EU nadělí jízdenku pro mladé, projděte si podrobnosti

on pk on, pk
Aktualizováno 12. 6. 2018 7:18
Od úterý 12. června se lze hlásit do projektu DiscoverEU. Tady jsou odpovědi na nejčastější otázky.

Kdy a jak se přihlásit?

Takhle vypadá nejnovější typ takzvané datové stránky. Jde o kartu, všitou v klasické pasové "knížce". Součástí karty je i čip s digitální fotografií.
Takhle vypadá nejnovější typ takzvané datové stránky. Jde o kartu, všitou v klasické pasové "knížce". Součástí karty je i čip s digitální fotografií. | Foto: Aktuálně.cz

Hlásit se lze prostřednictvím této stránky od poledne 12. června do poledne 26. června 2018. Přestože to organizátoři příliš nezdůrazňují, z podrobných podmínek vyplývá, že datum žádosti může hrát velkou roli. Je tedy vhodné přihlásit se hned na začátku lhůty.

Vedle uvedení osobních údajů musí zájemce poskytnout podrobnosti o cestě, kterou hodlá podniknout: tedy především v kterém státě zahájí cestu, které země (jednu až čtyři) plánuje navštívit nebo kolikrát za posledních dvanáct měsíců cestoval. Údaje o výchozím státě i navštívených zemích lze později změnit (až do sjednání rezervace jízdenky).

Dále musí žadatel odpovědět na pět kvízových otázek spojených s Evropským rokem kulturního dědictví v roce 2018 a iniciativami EU zaměřenými na mládež.

Součástí bude také doplňující otázka, která má při rozhodování úředníků Evropské komise pomoci v případě, když zájem z daného státu překoná kapacitní možnosti programu.

 

Právě se děje

Další zprávy