Z Brna se dnes začíná létat do Mnichova

Tomáš Fránek
7. 11. 2005 10:21
Brno - Letadla německé společnosti Cirrus Airlines dnes poprvé vzlétnou na pravidelné lince mezi Brnem a Mnichovem.

Za nejlevnější letenku zaplatí dospělí 4053 korun, lidé do 25 let mohou létat za 3569. Nejdražší letenka vyjde cestující na téměř 30 000. Ke všem cenám je třeba přičíst letištní poplatky, které se pohybují kolem 2000 korun.

Ve všední dny se bude létat dvakrát denně v obou směrech. V 05:10 ráno poletí 31místný stroj Dornier 328 z Tuřan na mezinárodní letiště v Mnichově. Stroj odlétá zpět do Brna v 12:25 a vrací do Mnichova v 14:10. Poslední večerní let z Mnichova bude startovat v různou dobu. V úterý, středu a pátek v 21:30, v pondělí a čtvrtek ve 22:00. V sobotu nebude linka v provozu a v neděli poletí jednou denně. Doba letu bude 75 minut.

Na trase do Mnichova se přitom z Brna mělo začít létat už v září minulého roku, k dohodě s Cirrus Airlines nakonec nedošlo.

Zatímco linka z Brna do Mnichova dnes začíná, stejné linka z Ostravy minulý týden dočasně skončila. A to kvůli malému zájmu cestujících. "Nepodařilo se nám na mnichovském letišti zajistit dobré časy, zároveň jsme neměli dobré tarify pro tranzitní lety za Mnichov. Linka se proto neplnila tak rychle, jak jsme předpokládali," řekl ředitel letiště v Mošnově Michal Červinka.

Německá společnost Cirrus Airlines je součástí Cirrus Group, která poskytuje komplexní služby v letecké dopravě a od roku 2000 úzce spolupracuje s Lufthansou. Létá na mezinárodních linkách například do Švýcarska, Británie, Rakouska a Makedonie.
Luftahansa už v Brně otevřela telefonní zákaznické centrum pro střední a východní Evropu. Firma předpokládá, že počet zaměstnanců v centru přesáhne do roku 2008 stovku.

Z Brna už od března letošního roku létá na pravidelné lince do Londýna největší evropský nízkonákladový dopravce, irská společnost Ryanair. Tuto leteckou linku využívá přes deset tisíc lidí měsíčně.

 

Právě se děje

Další zprávy