Servisní centrum RWE v ČR nebude. Vyhrálo Polsko

ČTK Radek Pecák ČTK, Radek Pecák
3. 5. 2013 14:14
V Krakově jsou dostupnější kvalifikovaní a jazykově vybavení zaměstnanci
Foto: RWE

Praha - Německá energetická skupina RWE postaví své nové servisní centrum v Polsku. Dnes to zveřejnil server Česká pozice.

Ve hře o vznik střediska, které s sebou přinese tisícovku pracovních míst, byla také velká města v Česku a na Slovensku. RWE by měla začít své centrum budovat v Krakově ještě letos.

Podle České pozice byly v Polsku atraktivnější podmínky pro vznik centra než v Česku. V Krakově jsou podle serveru dostupní kvalifikovanější zaměstnanci, především co se týká znalostí angličtiny a němčiny. Polsko prý také má stabilnější investiční a právní prostředí.

Představitelé RWE dávali v posledních týdnech najevo výhrady vůči nestabilitě českého investičního prostředí. Kritizovali zejména plán Energetického regulačního úřadu (ERÚ) na zkrácení takzvaného třetího regulačního období.

Podle ERÚ by to umožnilo snížit ceny plynu pro odběratele a snížit údajně nepřiměřeně vysoké zisky distributorů plynu. Zástupci RWE však tvrdí, že takový krok znemožní další potřebné investice do infrastruktury.

Podívejte se, jak se otevíral plynovod Gazela:

 

Právě se děje

Další zprávy