NetCentrum bodovalo v CZECH TOP 100

Red EKO
6. 4. 2006 22:01
Praha - Největší obdiv vzbudila mezi manažery, analytiky i zástupci odborových svazů automobilka Škoda. Úspěch slavila i firma NetCentrum .

Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku nejobdivovanějších českých firem. Již poosmé jej sestavilo sdružení CZECH TOP 100, a mladoboleslavská Škoda se ze svého triumfu radovala rovněž poosmé.

Naopak poprvé ocenění získala společnost NetCentrum, která provozuje server Centrum.cz, k němuž patří také zpravodajství deníku Aktuálně.cz.

NetCentrum získala čtvrtou příčku v kategorii IT firem.

Tak začínala redakce Aktuálně.cz - pod křídly NetCentra.
Tak začínala redakce Aktuálně.cz - pod křídly NetCentra. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

A jaká jsou kritéria hodnocení?

V zásadě jde o tři různé pohledy. Počítá se postavení firmy na trhu, zaměstnanci v této firmě - a její vztahy se společností, uvádí bulletin pořádajícího sdružení.

Přitom se klade důraz například na soustředění na kvalitu výrobků či inovační schopnost firmy. Důležitá je rovněž schopnost managementu přilákat a udržet si talentované zaměstnance či odpovědnost k životnímu prostředí.

Oslovení hodnotitelé rozhodují ve třech fázích. Nejdříve si ze seznamu vyberou deset NEJ společností a mohou připsat i vlastní tipy. Pak je ohodnotí na stupnici 1 až 5 - podle daných kritérií. Tak vznikne stovka nejlepších.

Foto: Aktuálně.cz

Desítka nejvíce ceněných firem je pak opět vybírána z celého seznamu. Každý "sudí" má vybrat tři společnosti. Letos se do desítky nejlepších dostaly i loni oceněné společnosti jako ČEZ, Plzeňský Prazdroj či Zentiva.

Kromě obdivu si tato první desítka - tedy "ty největší hvězdy" neboli All Stars - odnesla také originální dílo keramičky Elžbiety Grosseové.

 

Právě se děje

Další zprávy