Nejlevnější karty má v Česku Vodafon, tarify pak U:fon

hp
11. 12. 2009 13:00
Ceny operátora U:fon MobilKom se řadí k nejnižším v Unii
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Operátorem, který v Česku nabízí nejlevnější předplacené karty, je společnost Vodafone, nejdražší pak T-Mobile. Tarif s nejnižší cenou nabízí zákazníkům společnost U:fon MobilKom.

Zveřejnil to dnes Český telekomunikační úřad na základě údajů ve zprávě Evropské komise.

Ta uvádí, že jsou čeští operátoři v cenách základních služeb ve srovnání s ostatními zeměmi Evropské unie většinou průměrní či mírně podprůměrní. V Unii je nejlevnějším operátorem kyperská společnost CYTA, naopak nejdražším je nizozemská KPN.

Pro zákazníky, kteří nemají předplacenou kartu, ale využívají některý z tarifů, je v Česku nejlevnější méně využívaná společnost U:fon MobilKom. Svými nízkými cenami se také řadí mezi nejlevnější operátory v celé Evropě.

Pro uživatele, kteří hodně telefonují, jsou nejméně výhodné tarify společnosti Telefónica O2, a lidem, kteří mobilní telefon využívají o něco méně, se pak nevyplatí pořídit si tarif u firmy T-Mobile.

V Evropské unii vycházejí jako celkově nejdražší tarify francouzského operátora Orange. Nejlevnější evropské tarify pak lidé mohou smlouvou získat ve Velké Británii s firmou O2 a v Lotyšsku se společností Omnitel.

 

Právě se děje

Další zprávy