Mediální magnát Babiš propustil ředitelku listu 5plus2

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
11. 7. 2013 20:01
Andrej Babiš je majitelem vydavetelsví AGF Media, které vydává týdneík 5plus2
Andrej Babiš
Andrej Babiš | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Společnost AGF Media, která vydává regionální týdeník 5plus2, ruší pozici provozní ředitelky, který dosud zastávala Jana Heřmánková. Svůj post opouští podle serveru Mediář.cz k 22. červenci.

Majitel vydavatelství, podnikatel a politik Andrej Babiš, po nedávném nákupu mediálního domu Mafra tak redukuje nejužší vedení.

K 1. srpnu nastupuje na pozici šéfredaktora pro všechny regiony Jan Korbel. Ředitelem regionů v Mafře je Veselin Vačkov, někdejší dlouholetý šéfredaktor Lidových novin, uvedl server.

Koupi mediální společnosti Mafra, jež mimo jiné vydává celostátní deníky MF Dnes a Lidové noviny a provozuje portály iDNES.cz a lidovky.cz, oznámil miliardář Babiš na konci června. Je to podle něj důležitý krok v budování významné mediální divize na trzích České republiky a Slovenska. Transakci ještě musí posoudit antimonopolní úřad.

Týdeníky pod předchozí značkou 5+2 byly podle Babiše loni ve ztrátě 75 milionů korun. Dosud AGF Media zaměstnávala asi 200 lidí, z toho 160 novinářů, jejichž počet se po sloučení redakcí sníží zhruba na 130.

Týdeníky jsou zdarma, dostupné ve stojanech na veřejných místech, část rozdávají kameloti a část je doručována lidem do schránek.

Babiš hodlá AGF Media do Mafry začlenit jako dceřinou společnost. Doufá přitom, že manažeři a vedoucí redaktoři Mafry zlepší fungování jeho lokálních médií, dodal server.

 

Právě se děje

Další zprávy