Lyžování ve Špindlu zdraží, ale rodiče budou mít radost

Ekonomika Ekonomika
25. 9. 2013 9:28
Skiareál Špindlerův Mlýn oznámil ceny na novou sezónu.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Jan Langer

Praha/Špindlerův Mlýn - Něco za něco.  Pronajímatelé nejznámějšího českého lyžařského centra zdražili skipasy pro novou sezonu, ale za to oznámili některé pro lyžaře příjemné změny: rozšíření sjezdovek nebo zavedení nových rodičovských skipasů.

Skiareál Špindlerův Mlýn, který si od ČSTV společně pronajaly společnosti TMR a Snowhill, oznámila, že celodenní skipas pro dospělého v hlavní sezoně vyjde na 750 korun, takzvaný první sníh a jarní lyžovačku (čili vedlejší sezonu) si budou moci návštěvníci užít za 650 korun. Děti pak zaplatí 520 nebo 450 korun.

I letos zde mohou děti do 6 let lyžovat zdarma, juniorské jízdné platí do 18 let.

"Po zkušenosti z loňské sezony, která byla pro nás coby nového provozovatele skiareálu zde premiérová, a na základě podnětů od návštěvníků jsme letos připravili změny ve struktuře ceníku.  Vycházíme tak vstříc například rodičům, kteří se střídají u hlídání dětí, novinkou je i vratný skipas," uvedl ředitel skiareálu Čeněk Jílek.

Vratný skipas v podstatě nahrazuje dopolední jízdné. „Nákupem této specifické permanentky získává lyžař možnost jízdenku po 2 nebo 4 hodinách vrátit zpět, samozřejmě s navrácením části peněz," dodává Jílek. Za vratný skipas ale návštěvníci zaplatí v hlavní sezoně 850 korun.

Rodičovský skipas je určen pro partnery, kteří se střídají u hlídání dětí.  Ten je pro oba rodiče přenosný, při zakoupení je nutné nahlásit obě osoby a nahrát jejich fotky. 

Skipas „10 dní ze sezony" tak dospělého vyjde na 6000 korun, v předprodeji na 5600 korun. Za skipas „15 dní ze sezony" zaplatí pak 8100 korun, v předprodeji pak bude k dostání za 7600 korun.

I letos jsou skibusy ve Špindlerově Mlýně zdarma, stejně tak jako parkování pro ty, kteří do Špindlerova Mlýna přijedou autem.Rozšířené sjezdovky a další investice do služeb přišly na 110 milionů korun.

Během léta změnou prošly červená i černá sjezdovka na Medvědíně. Červená sjezdovka byla rozšířena v téměř celé její délce, na některých místech dosahuje šíře až 60 m.

Největší proměnou před letošní zimou prošla Hromovka - celý prostor dojezdu.

 

Právě se děje

Další zprávy