Leo Express loni prodělal 85,6 milionu korun

ČTK ČTK
2. 5. 2013 12:18
Leo Express začal na trati mezi Prahou a Ostravou jezdit ve zkušebním provozu v listopadu
Foto: Jan Langer

Praha - Železniční dopravce Leo Express, který na český trh vstoupil loni v listopadu, vykázal za minulý rok ztrátu korun85,6 milionu. Za jízdné utržil 7,64 milionu korun.

Server Týden.cz to zjistil z výroční zprávy společnosti. Letos již firma ztrátu neočekává. 

"Procházeli jsme typickou náběhovou fází. Je to jako když se otevře pekárna. Pár dní či týdnů kolem ní lidé jen chodí a koukají do výlohy, pak se osmělí a přijdou. Čísla je potřeba podle toho tak chápat," uvedl majitel společnosti Leoš Novotný. 

Leo Express začal na trati mezi Prahou a Ostravou jezdit ve zkušebním provozu v listopadu, v ostrém režimu o měsíc později. Na trati konkuruje Českým drahám a RegioJetu. Podle Novotného měl Leo Express v prosinci obsazenost 15 procent, ale letos v březnu už to bylo přes 70 procent. 

"Náběhovou fázi, která konkurenci trvala rok a půl či déle, my jsme zvládli za tři měsíce. Z papírového projektu se stala skutečnost, reálný hráč, kterého každý bere vážně. Náš start-up se povedl, trend je velice pozitivní," sdělil. 

V letošním roce už Novotný očekává, že se jeho společnost vymaní ze ztráty. "Je to samozřejmě velice těžké nyní předvídat, ale podle našich předpokladů letos už ztrátu nevykážeme," řekl serveru.

 

Právě se děje

Další zprávy