Do Česka míří nové britské značky. Podívejte se, jaké obchody můžete brzy potkat

Martina Marečková
Aktualizováno 4. 11. 2018 18:15
Kabelky či boty od britských módních značek Aspinal of London či L.K. Bennett, které nosí i vévodkyně Kate, by mohly být brzy k dostání i v Praze.
Foto: Reuters

Experti se shodují, že prodejní plochy jsou v žádaných ulicích jako Na Příkopě a Pařížská beznadějně obsazené a Savarin rozšíří nabídku exkluzivních obchodních prostor v centru Prahy, což ocení vedle prodejců módy i provozovatelé restaurací. Savarin je ale na začátku, výstavba je zatím nedohlednu.

"Savarin umožní vstup mnoha novým konceptům a společnostem na trh a do centra města," říká Jan Kotrbáček, partner v poradenské firmy Cushman & Wakefield. "Zájem těchto společností o Českou republiku a střední Evropu podtrhuje atraktivitu a potenciál našeho regionu," dodává.

Obchodníci podle Kotrbáčka vidí v Praze velkou příležitost díky vysoké návštěvnosti turistů, rostoucí kupní síle Čechů a atraktivnímu prostředí jakým bude Savarin.

Výše uvedené britské značky hledají v Česku franšízové partnery. "V případě naprosto klíčových lokalit jako je centrum Prahy a Savarin, jsou však společnosti schopny zvážit vstup napřímo," míní Kotrbáček.

Ten zmíněné módní a obuvní společnosti řadí "spíše do prémiové cenové kategorie". Koncept Gravity je podle něj zajímavý v tom, že dokáže oživit i část projektu, která není moc navštěvovaná.

 

Právě se děje

Další zprávy