Do Česka míří nové britské značky. Podívejte se, jaké obchody můžete brzy potkat

Martina Marečková
Aktualizováno 4. 11. 2018 18:15
Kabelky či boty od britských módních značek Aspinal of London či L.K. Bennett, které nosí i vévodkyně Kate, by mohly být brzy k dostání i v Praze.
Foto: Crestyl

Prezentace zmíněných britských firem se zúčastnil Jaroslav Tamchyna, ředitel Českého institutu pro franchising. "Tyto značky u nás nejsou moc známé, ale obecně mají vysoký potenciál," řekl Tamchyna a dodal, že britské franšízy mají podobně jako ty americké dobře propracovaný marketing. Zároveň ale upozornil na blížící se brexit, který je pro byznys velkou neznámou.

Podle Tamchyny by se mohly značky objevit v Česku nejdříve za rok. Budou si totiž muset udělat nejprve průzkum trhu, najít obchodního partnera, personál, zaškolit jej, a konečně i prostory. Většina z nich prodává na obchodních třídách tzv. high street, ale i v nákupních centrech.

Z aktuálně volných lokalit se nabízí například palác Savarin, projekt největší revitalizace v samém centru Prahy. Jeho cílem je zprůchodnit vnitroblok mezi ulicemi Panská, Jindřišská, Václavské náměstí a Na Příkopě a počítá i s přestavbou barokního paláce Savarin a historické jízdárny. V projektu vznikne 39 tisíc metrů čtverečních prodejních ploch s více než 150 obchody.

 

Právě se děje

Další zprávy