Amazon spouští v Česku streamovací službu Music Unlimited, chce konkurovat Deezeru a Spotify

ČTK ČTK
8. 12. 2017 18:45
Od pátku je v Česku dostupná služba Amazon Music Unlimited umožňující neomezené přehrávání až 40 milionů skladeb.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - V Česku je od pátku dostupná hudební služba Amazon Music Unlimited, která za poplatek umožňuje neomezené přehrávání 40 milionů skladeb. Amazon streamovací službu rozšířil do dalších 28 zemí včetně ČR. Spolu s ní se na český trh dostávají i chytré reproduktory Echo, oznámili zástupci společnosti Amazon v tiskové zprávě. Konkurenční služby Spotify a Deezer už jsou v Česku dostupné.

Amazon Music Unlimited má tři verze předplatného. Základní stojí 5,99 eura měsíčně (153 Kč), rodinné předplatné až pro šest lidí je za 8,99 eura (229 Kč) a majitelé chytrých reproduktorů Echo platí měsíčně 2,50 eura (65 Kč). Další informace najdou lidé na webových stránkách služby.

Americký internetový obchod Amazon spustil hudební službu loni v říjnu. Firma předpokládá, že Music Unlimited přiláká uživatele k jejímu věrnostnímu programu, a povzbudí je tak k nákupům zboží v internetovém obchodu Amazonu. Uživatelé věrnostního programu mohou nadále využívat také bezplatnou hudební službu Amazon Prime Music, která však nabízí mnohem menší počet písniček.

Internetový obchod Amazon funguje v českém jazyce od 7. listopadu. Uživatelé se na přeložené stránky dostanou buď zadáním české domény Amazon.cz, nebo německé Amazon.de, na kterou jsou v prvním případě automaticky přesměrováni.

Firma v roce 2013 otevřela ve středočeské Dobrovízi centrum vráceného zboží a v roce 2015 tam zahájilo provoz i distribuční centrum. V budově je možné uložit až 18 milionů kusů zboží a za jeden den vypravit až jeden milion zásilek. Amazon je největším internetovým obchodem na světě, celkem má zhruba 130 distribučních center.

 

Právě se děje

Další zprávy