Česká armáda chce investovat miliardu do výcvikových center pro vojáky

ČTK ČTK
Aktualizováno 13. 12. 2017 16:33
Armáda ČR investuje do roku 2025 miliardu korun do výstavby a rekonstrukcí výcvikových středisek.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Jiří Šimeček

Brno/Vyškov - Armáda v letech 2019 až 2025 plánuje, že investuje do výstavby a rekonstrukcí výcvikových zařízení a prostor, které využívá, asi miliardu korun. Peníze mimo jiné poputují také do Centra simulačních technologií v Brně a Vyškově. ČTK to dnes řekla mluvčí ministerstva obrany Jana Zechmeisterová.

Ministerstvo podle ní počítá s dlouhodobou investicí, měla být rozložena do let 2019 až 2025. "Bude se týkat výstavby a rekonstrukce nejen Vojenské akademie a výcvikového centra ve Vyškově, ale také všech výcvikových zařízení a výcvikových prostorů, které využívá - Libavá, Doupov, Boletice a Centrum simulačních technologií," uvedla mluvčí.

Doplnila, že vojenskou akademií a výcvikovým centrem ročně projde 17 000 až 18 000 vojáků a že zajišťuje veškerou odbornou přípravu celého resortu obrany včetně výcviku nováčků a aktivní zálohy.

Investici do vojenské akademie ve vyškovských Dědicích dnes potvrdil i vyškovský starosta Karel Goldemund (ČSSD). Město má informace, že by armáda měla do akademie ve Vyškově investovat miliardu v následujících dvou letech. "Měla by zde vzniknout poptávka po dalších asi 450 pracovních místech," uvedl starosta.

Armáda zároveň už dříve uvedla, že ve vojenském újezdu Hradiště v Karlovarském kraji má do čtyř let vzniknout nové výcvikové středisko se stálou posádkou 200 až 300 vojáků, aby se vyškovské akademii ulevilo. Náklady odhaduje na stovky milionů až miliardy.

 

Právě se děje

Další zprávy