Zabezpečte svůj domov, nedávejte zlodějům šanci

Andrea Berniová
25. 9. 2012 7:45
Bezpečnostní okna a dveře, bezpečnostní zámek, fólie do oken a alarm. To vše může zloděje zastavit
Nečekejte, až váš dům navštíví zloděj
Nečekejte, až váš dům navštíví zloděj | Foto: Isifa/Thinkstock

Už vás někdy vykradli? Možná vám to připadá jako něco vzdáleného, co se vás netýká a určitě týkat nebude. To je ale omyl. Nikdy si nemůžete být jistí, že zloději nenavštíví právě váš domov. Proč riskovat vykradení, zdemolování bytu a možná i psychickou újmu, když se tomu dá předejít?

Bezpečnostní dveře váš domov ochrání

Zásadní je zabránit všem nezvaným návštěvníkům ve vstupu k vám domů. Jak to udělat? Pokud bydlíte v bytovém domě a vaše okna jsou opravdu hodně vysoko (tím pádem nedostupná), zaměřte se hlavně na dveře. To může být pro zloděje jediná cesta, proto by měla být opravdu dobře zabezpečená.

Neváhejte s pořízením bezpečnostních dveří. Pro zkušeného zloděje není problém vylomit či odemknout klasické, slabé dveře s obyčejným zámkem. Potřebujete mnohem silnější dveře - třeba ty s ocelovou konstrukcí. Bytelné dveře mohou zloděje rovnou odradit, nebo mu alespoň značně ztíží práci a bude pravděpodobnější, že si jeho počínání někdo všimne.

Nezapomeňte ani na bezpečnostní zámek, který se nedá tak snadno obalamutit. Vše dovedou k dokonalosti bezpečnostní zárubně. Jejich výhodou je, že k nim dveře těsně přiléhají a do mezery mezi ně a zárubně se nedá strčit nic, čím by se dveře daly vypáčit.

Nezapomínejte zabezpečit i okna

Když bydlíte v rodinném domě, jen odolné dveře nestačí - zloděj se k vám může snadno dostat oknem. Proto i okna by měla být bezpečnostní. Můžete vybírat z různé úrovně zabezpečení oken - v přízemí by měla být ta nejodolnější.

Přemýšleli jste o mřížích? Ty ale mohou zloději jen usnadnit práci - vyleze po nich k oknům v patře, která mohou být méně zabezpečená. Zkuste bezpečnostní folie na okenní tabulky - díky nim se sklo nerozbije.

A co když se zloděj přece jen dostane dovnitř? Pak už ho může zastavit nebo odhalit jen alarm. Nezapomínejte tedy ani na něj. A cennosti a peníze raději ukládejte do trezoru.

 

Právě se děje

Další zprávy