Pořiďte si alarm, váš majetek bude ve větším bezpečí

Andrea Berniová
12. 7. 2012 16:15
Bojíte se vloupání? Alarm nevítaného návštěvníka odhalí
Zabezpečte svůj dům proti vloupání
Zabezpečte svůj dům proti vloupání | Foto: Isifa/Thinkstock

Odjíždíte na dovolenou? A zabezpečili jste váš dům či byt proti zlodějům dostatečně? Kromě bezpečnostních oken či dveří, které by zloděje mohly zastavit či alespoň zpomalit, pomůže k lepšímu zabezpečení domu také alarm.

Můžete vybírat z různých typů. Alarm vám třeba pošle SMS zprávu na mobil, když zaznamená u vás doma pohyb. Možná máte pocit, že pořizování alarmu je zbytečné a drahé. Můžete si ho ale také jen půjčit na dobu, kdy budete mimo domov.

Oceníte ho, i když jste doma

Alarm ale využijete, i když zrovna nikam neodjíždíte. Ohlídá váš dům, i když jste jen v práci, ale i pokud jste doma. Můžete totiž zvolit, v jaké části domu či v jakých místnostech budou pohybová čidla aktivní. Pokud tedy máte rodinný dům s ložnicemi i toaletou v podkroví, můžete třeba v noci nastavit, aby bylo hlídání jen v určité místnosti, kde máte cennosti, nebo v celém přízemí. Všichni členové domácnosti ale musí být upozorněni, že nesmějí chodit dolů, dokud není alarm vypnutý. Jinak zbytečně vyvolají falešný poplach.

Alarm mohou aktivovat také domácí mazlíčci, s tím je třeba počítat. Kromě pohybových čidel se také dají na dveře a okna namontovat magnetická čidla, která zaznamenají, když se do domu snaží někdo dostat.

Pomůže vám i bezpečnostní agentura

Bezpečnostní systém může být i bezdrátový. Ten se hodí, když jste původně s tímto opatřením nepočítali a nechcete už do stavby zasahovat. Alarm může mít i různé přídavné funkce, třeba hlídá, jestli ve vašem domě neuniká plyn.

Můžete ho také nechat napojit na tak zvaný pult centralizované ochrany. Díky tomu se zpráva o přítomnosti nevítaného návštěvníka zobrazí dispečerům bezpečnostní agentury, kteří mohou na místo poslat zásahovou skupinu. Za takový typ zabezpečení ale zaplatíte více.

 

Právě se děje

Další zprávy