Vyměňte okna. Ušetříte za topení a ubráníte se hluku

Andrea Berniová
3. 7. 2012 6:14
Záleží na kvalitě provedení, proto pečlivě vybírejte, u koho si nová okna a jejich výměnu objednáte
Nová okna ušetří peníze za vytápění
Nová okna ušetří peníze za vytápění | Foto: Reuters

Pokud přes zimu neustále topíte, ale přesto bývá ve vašem bytě či domě chladno, mohou být na vině okna, která možná už dobře netěsní. Zkuste přemýšlet o jejich výměně za nová, třeba plastová. Rozdíl poznáte velmi rychle - do bytu se zima nedostane a teplo se v místnostech udrží déle.

Nová okna jsou poměrně významnou investicí. Firmu, která vám je vyrobí a vymění, proto vybírejte pečlivě. Určitě už můžete začít, můžete mít nová okna už na podzim. Konečně bude doma teplo i v zimě a za vytápění zaplatíte méně, protože nová okna udrží teplo uvnitř. Právě úspora peněz za vytápění je velkou výhodou nových oken.

Odvedená práce musí být kvalitní

Můžete využít služeb firmy, která zajistí vše: odstranění starých oken a jejich likvidaci a také samozřejmě vsazení nových oken a všechny práce, které se toho týkají. Je třeba se s firmou domluvit na konkrétním termínu. Pokud se trefíte zrovna do období, kdy je o výměnu oken zájem, možná si na vhodný termín nějakou chvíli počkáte.

Proto nenechávejte nic na poslední chvíli a raději nepočítejte s tím, že výměnu oken bude možné uskutečnit dva dny od chvíle, kdy si ji objednáte. U montáže oken je velmi důležitá profesionalita a dokonalost odvedené práce. Proto je lepší objednat si osvědčenou firmu, kterou vám třeba doporučili známí.

Co udělat před výměnou oken?

Před výměnou oken je potřeba uvolnit v místnosti prostor u každého okna. Nábytek raději přikryjte folií nebo látkou, při výměně oken vzniká dost prachu.

Přikryjte raději i podlahu, aby se neponičila - alespoň můžete cestu k oknu „vydláždit" rozloženými papírovými krabicemi. I tak ale počítejte s tím, že vás úklid nemine. Za to příjemné teplo a leckdy i lepší zvukovou izolaci to ale stojí.

 

Právě se děje

Další zprávy