Vestavěná skříň dokáže efektivně využít prostor

Andrea Berniová
28. 8. 2012 9:00
Díky skříni na míru získáte dostatek úložného prostoru i v malém bytě

Máte doma málo místa? Stále bojujete s nedostatkem volného i úložného prostoru? Mohly by vám pomoci vestavěné skříně. Jejich největší předností je, že bývají zhotovovány na míru a dokážou tak využít každý centimetr prostoru. Můžete mít vestavěnou skříň různých rozměrů, záleží na možnostech vašeho interiéru. Problémem není ani umístit skříň pod střešní šikminu. Velkou výhodou vestavěných skříní jsou jejich posuvné dveře. Díky tomu nepotřebujete další místo před skříní, aby se mohly její dveře otevřít dokořán, jako je tomu u klasických skříní.

Vnitřní uspořádání je na vás

Můžete vybírat z mnoha povrchů posuvných dveří. Nejčastěji připomínají dřevo různých stromů, tento vzhled ale může být kombinován třeba s mléčným sklem. Co se týče vnitřního uspořádání, je to čistě na vás. Můžete mít několik tyčí, na které rozvěsíte ramínka s oblečením. Časté jsou i jednotlivé police, na něž své věci jednoduše složíte. Mohou se hodit i zásuvky. Ty se také dají ještě rozdělit, získáte tak ideální místi pro ukládání šperků. Vnitřní podobu vestavěné skříně vyberte tak, aby vám vyhovovala.

Na vestavěnou skříň umístěte zrcadlo

Pokud je váš byt opravdu malý, můžete ho opticky zvětšit. Pomohou fototapety, třeba s obrázkem krajiny či moře. Prostor zvětší také zrcadla. Čím větší, tím lepší. Zrcadlo přes celou stěnu dokáže divy. Můžete ho navíc umístit právě i na posuvné dveře vestavěné skříně. Když použijete v celém interiéru stejný typ podlahy, místnosti budou opět vypadat větší - prostor totiž nebude rozčleněný na malé části.

 

Právě se děje

Další zprávy