Zrcadla opticky zvětší místnost, ale mohou také hřát

Andrea Berniová
18. 7. 2012 6:03
Můžete vybírat z mnoha typů zrcadel, která jsou upravena do různých tvarů
Zrcadla mohou interiér vkusně doplnit
Zrcadla mohou interiér vkusně doplnit | Foto: Reuters

Víte, jak snadno ozvláštnit interiér a zároveň zajistit, aby vypadal prostornější? Pomohou zrcadla. S nimi budete mít opravdu pocit, že místnosti se zdají větší a také světlejší.

Čím větší rozměry zrcadlo má, tím lépe. V tomto případě je dobré umístit zrcadlo přes celou stěnu, nebo ho třeba připevněnit na zasunovací dveře vestavěné skříně. U skříně se většina lidí obléká, proto by umístění zrcadla zrovna tam mohlo být velmi účelné.

Vyberete si i ve starožitnictví

Nemusíte mít ale jen strohé zrcadlo klasického tvaru. Pokud se spokojíte s menším zrcadlem, máte z čeho vybírat. Snadno seženete zrcadla nejrůznějších tvarů se zajímavými vzory.

Pokud je zařízení vašeho interiéru poněkud klasičtější, mohlo by ho dobře doplnit zrcadlo ve zdobeném rámu. Takové určitě seženete ve starožitnictví, ale nejen tam.

Můžete si vybrat i nové zrcadlo, které bude jen upravené, aby vypadalo jako starožitnost. Přemýšlejte ale, zda bude takové zrcadlo ve vašem interiéru vypadat opravdu dobře. Nehodí se totiž ke všemu.

Zrcadla se nebudou mlžit a mohou i topit

U zrcadel v koupelně bývá častým problémem jejich mlžení. Tomu se ale dá předejít. Na zadní stranu zrcadla můžete přilepit topnou fólii, která zamlžení zrcadla zabrání.

Fólie využívá energie z elektrické sítě. Zrcadla ale mohou váš byt nebo dům i vytápět. Nevěříte? Zkuste tak zvaná topná zrcadla. Pracují na stejném principu jako známější topné obrazy. Jde tedy o infrapanel, který nezahřívá vzduch v místnosti, ale všechny předměty, také zdi a také lidské tělo.

Topná zrcadla jsou napájena z elektrické sítě. Při používání topných zrcadel nedochází k cirkulaci vzduchu a tím ani k víření prachu, což ocení alergici.

 

Právě se děje

Další zprávy