Pověste si televizi na zeď. Je to moderní i praktické

Andrea Berniová
26. 7. 2012 13:58
S televizí připevněnou na stěně si budete připadat skoro jako v kině. Můžete ji dát i na strop
Televize zavěšená na zdi vypadá luxusně
Televize zavěšená na zdi vypadá luxusně | Foto: Reuters

Kde máte doma umístěnou televizi? Klasicky na skříňce či televizním stolku? Možná vám ale nevyhovuje, v jaké výšce se obrazovka nachází, jenže nemůžete sehnat skříňku, která by měla tu správnou výšku, a zároveň se hodila k ostatnímu nábytku. A co třeba pověsit televizor na zeď?

Takové řešení má mnoho výhod. Můžete si sami zvolit výšku, ve které bude televize umístěna. Navíc už televizní stolek nepotřebujete, čímž získáte v místnosti více prostoru. To oceníte, pokud už tak v interiéru bojujete s nedostatkem místa. Když si pořídíte i závěsný nábytek, bude najednou v bytě prostoru ještě víc.

Televize na zdi? Skoro jako kino

Velmi často se na zeď zavěšují ploché televizory. Takto umístěná televize vypadá luxusně. Budete si připadat jako v menším kině. Potřebujete k televizi i DVD přehrávač? Ani tak se tohoto řešení nemusí vzdát.

Poohlédněte se po televizi, která už má DVD zabudované. Díky tomu už nebudete televizní stolek potřebovat vůbec. Držák pro zavěšení televize někdy bývá polohovací - můžete tak televizi otáčet do strany nebo vysunout dopředu.

Polohu některých držáků ani nemusíte nastavovat manuálně - fungují na dálkové ovládání a dokonce mají paměť na několik poloh. Můžete mít ale i fixní držák, který se nepohybuje. A co třeba televize umístěná na stropě?

Jde to i s klasickými televizory

Plochým televizím jste ještě nepřišli na chuť, takže máte stále doma tu klasickou? I tu můžete pověsit na zeď. Seženete speciální držáky určené pro tento typ televizorů.

Bývají otáčivé, takže televizi můžete nastavit do polohy, která vám zrovna vyhovuje.

Některé poličky na televize mívají ještě prostor třeba na DVD přehrávač.

 

Právě se děje

Další zprávy