Zavěsný nábytek: podlaha se neničí a lépe se vysává

Andrea Berniová
6. 6. 2012 7:00
Zkuste si na stěnu pověsit nábytek, seženete různé typy
Pod závěsným nábytkem se bude lépe udržovat čistota
Pod závěsným nábytkem se bude lépe udržovat čistota | Foto: Cosmit

Už jste slyšeli o nábytku, který se dá pověsit na stěnu? Tak zvaný závěsný nábytek přináší výhody. Neničí váš koberec ani linoleum a navíc se pod ním dá pohodlně vytírat či vysávat. Limitovat vás může jen nosnost stěny, na kterou chcete nábytek umístit.

Skříňky s dvířky i bez nich

Dnes seženete mnoho druhů závěsných skříněk v různých velikostech, typech i barvách. Koupíte i rohové skříňky, které jsou určené k zavěšení na stěnu. Skříňky mohou mít zavírací dvířka nebo jsou vybaveny zásuvkami. Co se týče dvířek, můžete vybírat mezi dvoukřídlými, které se otevírají do strany, anebo jednoduchými, které otevřete taktéž do strany, ale i směrem nahoru. To oceníte, pokud je po stranách skříňky málo místa.

Seženete i skříňky s prosklenými dvířky nebo úplně bez nich. Samozřejmostí jsou jednotlivé police nebo panel s policemi. Závěsný nábytek oceníte především v situaci, kdy se v domě či bytě potýkáte s nedostatkem místa. Díky závěsným skříňkám a policím získáte na podlaze mnohem více prostoru.

Vyberte si vzhled i úchyty

Závěsný nábytek mívá různou hloubku, stejně tak můžete volit i ostatní rozměry. Kromě dalších místností se závěsný nábytek hodí i do koupelny - tam obzvlášť je totiž potřeba udržovat pod ním čistotu. Koupelnový nábytek ale musí být vyroben z voděodolného materiálu.

Výběr barvy, vzhledu a úchytů je jen na vás. Seženete i jednotlivé prvky k zavěšení nábytku - například různá kování, ocelové lišty a jiné.

Kromě klasického nábytku s úložným prostorem můžete na stěny či ke stropu zavěsit také třeba houpací síť nebo sedací vak.

--------------------------------------------------------------------------------

Nábytek vybírejte podle vašich potřeb a požadavků.

 

Právě se děje

Další zprávy